1980 tot 1989

Begin de jaren tachtig ging alles zijn gewone gangetje met in 1981 een wissel van topmajorette waar Linda Bonte te leiding doorgaf aan Hilde Vandekerckhove die topmajorette bleef tot augustus 1984. Dit fameuze jaar bestond: “Hoger Op” 25 jaar en dat kon niet ongemerkt voorbij gaan, met op 19 mei de viering van het 25 jarig bestaan als fanfare met een ontvangst op het gemeentehuis en op 3 juni het verbroederingsfestival dat doorging op de markt te Aartrijke. In augustus gaf Hilde Vandekerckhove de fakkel van topmajorette door aan Conny Inghelbrecht. Ondertussen werden ook nieuwe muzikanten opgeleid in de schoot van de fanfare onder leiding van Ivan Grootaert, in 1985 leverde dit 8 nieuwe muzikanten op. Dit waren Chantal Grootaert, Brenda Vandenbossche, Carlo Staelens, Anja Staelens, Mario Rosseel, Anita Boucquez, Carmen Descamps en Els Pollefeyt.

1987 nam Conny Inghelbrecht afscheid van het majorettenkorps en werd Nancy Vandekerckhove topmajorette.
Inmiddels verliep in de fanfare alles naar wens en behaalde Koen Van Luchem de 2de prijs in het Fedekam tornooi voor trompet.

Met het lenteconcert van 24/4/1987 werd het majorettekorps volledig in een nieuwe outfit gestoken in de wel bekende kleuren wit en groen.

Twee jaar later in 1989 geeft Alain Descamps zijn ontslag als dirigent na een loopbaan van 18 jaar bij de fanfare “Hoger Op”. Hij gaf het dirigentstokje door aan Jan Vanhove.
In 1990 werd terug gestart met een plaatselijke muziekschool in de schoot van de fanfare en dit met medewerking van enkele welgekende muzikanten die zowel de notenleer als instrumentenleer voor hun rekening namen. De lessen gingen door in de school te Aartrijke. De lessen konden starten met 29 leerlingen waarvan 2 volwassene en dit onder de leiding van Peter Acda, Luc Gryp, Kris Jonchere en Koen Vanluchem