1970 tot 1979

In 1971 werd Roos Sinnaeve de Top majorette van “Hoger Op”, en in hetzelfde jaar nam Alain Descamps het dirigentstokje over van René van Rolleghem en eind 1971 werd Mr; Etienne van Caloen de Basseghem aangesteld als voorzitter ad interim
Het ging goed met de aartrijkse muziekvereniging. In januari verscheen voor het eerst het vriendenblad van “Hoger Op” met de naam “Tropetten Echo”, dit verscheen 4 keer per jaar. Op zes mei 1972 werden de uniformen voor muzikanten vernieuwd, en om de fanfare financieel gezond te houden werd later dit jaar door “Hoger Op” een singeltje opgenomen met aan de ene kant “De kleine majoretjes” en aan de andere kant “San Carlo”.
In 1972 kon de fanfare rekenen op drie solisten die hadden deelgenomen aan solistentoernooi van Fedekam West Vlaanderen, namelijk Chris Derous, Peter Acda en Remi Bonte

Op het einde van 1972 werd Mr.Etienne van Caloen de Basseghem definitief voorzitter van de fanfare “Hoger Op”
Ook 1973 was een succesjaar voor “Hoger Op” want in januari werd Roos Sinnaeve verkozen te Miss Majorette te St-Andries en op 18 maart 1973 leide Alain Descamps “Hoger Op” daadwerkelijk hoger op en kon onder zijn leiding op het provinciaal tornooi te Aartrijke de fanfare laten promoveren naar tweede afdeling.
In 1975 werd de vlag voor een tweede keer vernieuwd en gewijd en in april van ditzelfde jaar stapte Roos Sinnaeve in het huwelijksbootje en bij deze nam ze ook afscheid als topmajorette en gaf ze de stok door aan Linda Desmet die ongeveer één jaar later om dezelfde reden de taak doorgaf aan haar zus Martine Desmet.
In april 1978 werd terug deelgenomen aan het provinciaal tornooi te Loppem waar “Hoger Op” er terug in slaagde om naar de 2de afdeling te promoveren. Enkele weken later werd ter gelegenheid van die promotie een promotieconcert georganiseerd in de feestzaal van Jonkhove dit was de start van het beterbekende lenteconcert. Later dit jaar werd door het bestuur beslist om over te stappen van een feitelijke vereniging naar een v.z.w., de statuten verschenen in het Staatsblad van acht februari 1979.
1979 was een feestjaar voor “Hoger Op” want op 19 mei was het precies 20 jarig bestaan van de fanfare en het 10 jarige bestaan van het majorettenkorps. Het feestjaar ging van start met een lenteconcert. Ondertussen had Linda Bonte de taak van topmajorette overgenomen in het majorettenkorps. Ter gelegenheid van het jubileum werden op 23 september na een rondgang in de gemeente en een eucharistieviering de muzikanten, majorettes en het bestuur ontvangen op het gemeentehuis.